Внесеният закон за колекторските фирми е лобистки. той в полза на

...
Внесеният закон за колекторските фирми е лобистки. той в полза на
Коментари Харесай

Мая Манолова: Законопроектът за колекторите е лобистки, не обхваща банки и бързи кредити |

Внесеният закон за колекторските компании е лобистки. той в интерес на банките и бързите заеми, съобщи ръководителят на „ Изправи се.БГ ” Мая Манолова. 

Внасяли сме този законопроект в три Народното събрание в 44, 45 и 46, като първата дата на внасяне е 1 юни 2020г. Всеки, който се интересува от този законопроект, може да го види на интернет страницата на Народното събрание. Тази информация е за госпожа Нинова, която твърдеше, че си нося законопроекта за колекторските компании в чантата. Очевидно са намерили моя законопроект в нейната чанта и са го преписали, само че са го преписали неприятно и изборно ”, съобщи Манолова.

„ Не е проблем преписването. Но разновидността на Министерството на стопанската система е лобистки и е в интерес на банките и на бързите заеми, тъй като изключва от законовите разпореждания точно банките и бързите заеми. Според законопроекта на икономическото министерство излиза, че един колектор, когато събира дълг на жител към мобилен оператор или към ВиК-дружество ще съблюдава правила - няма да го тормози у дома, няма да го излага пред началниците, ще го осведоми за размера на дълга, в случай че жителят възрази, ще спре осъществяването, сподели Манолова. 

Но в случай че колекторът събира дълг на банка или бърз заем, няма да съблюдава никакви правила, ще си е както до момента – ще го тормози у дома и на работа. Ще се начисляват каквито си желаят такси ”, обясни тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР